Dag 10 - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu Dag 10 - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu

Dag 10

Door: Rebecca & Devinho

Blijf op de hoogte en volg Rebecca & Devinho

23 Mei 2011 | Thailand, Pattaya

Nadat Devinho me vanmorgen 6:45 wakker maakte na een vreselijke rot nacht (tjeetje wat een harde bedden, alsof je op een paar planken hout ligt te slapen, en zo voelt de matras als je voelt een de zijkant ook echt aan!) Hebben we allebei geplast en zijn we weer terug gegaan in bed. Devinho is tot 8:15 in slaap gevallen, ik helaas niet meer. Heb dus nu gelijk overal last van. Keelpijn, hoofdpijn en ben vreselijk moe.

Om 9:00 zijn we gaan ontbijten nadat we ons goed hebben ingesmeerd. Wow dat was wel luxe. Een wit geroosterd broodje en 1 soort cereals voldeed ook prima (in de meeste hotels hebben ze alleen groot buffet met warme maaltijden. JA! Ook smorgens..) Hier hadden ze ook 3 verschillende soorten mini croissantjes en 4 soorten cereals, yoghurt, pancakes en bruin en wit brood, bolletjes en gewoon. Devinho heeft zich dus lekker uitgeleeft. Even weinig regels hier, we willen wel ongelimieteerd kunnen genieten, zowel van de omgeving, als elkaar en het lekkers dat ze hier hebben. 3 croissantjes, 2 pancakes, een gekookt eitje en een schaaltje yoghurt met aardbeienjam.
Na het ontbijt zijn we naar boven gegaan, hebben we ons omgekleed en zijn we gaan zwemmen. Brrrrr wat had ik het koud. De zon staat nog niet hoog en was dus nog achter het hotel (van 34 verdiepingen hoog!). Devinho daarin tegen vond dat ik me maar aanstelde en heeft 1,5 uur lief alleen gespeelt. Nu was het water wel warm hoor mama! Oke, je wilt graag nog even samen zwemmen in het diepe, ik offer mezelf wel op en ben ook in het water gedoken. Eenmaal onder valt het ook wel mee. Een korte zwemles gegeven en een paar rondjes samen en toen ben ik er toch maar weer uit gegaan. Devinho heeft nog 10 min. Gespeelt met ze boot en is er toen ook uitgekomen.
Daarna boven even opgewarmt en omgekleed. Wat uitgerust nog op bed en daarna zijn we even lekker naar buiten gegaan. Ik wil graag een traditioneel. Thais jurkje of pakje voor Noé kopen voor de zomer. Het ziet er allemaal zo schattig en vrolijk uit hier al die kleurtjes! Helaas niet geslaagd, ze hebben wel 1 winkeltje maar daar is het 3x zo duur als op de markt 2 dagen geleden.. Helaas hadden ze haar maat daar niet.

Verder heb ik trouwens geen kadootjes en/of souvenirs gekocht, dan weet iedereen dat vast. Het is zo moeilijk. Er zijn veel rommeltjes, maar niet echt bruikbare dingen. Buiten dat is de vakantie al behoorlijk duur geworden door de toeristische dinge als foto's en extraatjes als olifanten voeren ect. We nemen hele mooie verhalen en herrinneringen mee als souvenir, hopelijk kunnen jullie het daarmee doen.

Ik begin het vandaag steeds moeilijker te krijgen met het gemis van mijn kleine meisje. Gister liep ik in de supermarkt en kwam er een klein thais poppetje op ons af lopen. Devinho was ook op slag verliefd. Het was moeilijk aan te geven dat hij haar wel mocht aaien maar niet op haar hoofd. Ze geloven hier dat dat ongeluk brengt. Ze had zo'n schattig snoetje.. De tranen stonden in me ogen. Ik begreep ook van Pascal dat ze ons nu echt wel begint te missen. Ik kan niet wachtten haar te zien en te knuffelen, zeker nu er minder afleiding is heb ik het moeilijk.

We hebben voor morgen toch nog maar een (dure, maar hopelijk erg mooie) excursie geboekt naar een klein eilandje waar we de dag aan het strand zullen doorbrengen. Een eerlijke combi. Devinho roept al 3 dagen om strand en zee, en ik wil dan wel graag een mooie zee en een wit strand. Helaas is dat hier in Pattaya niet echt het geval. Erg bruin, kleine steentjes, veel dode aagespoelde dieren en afval in het water. Niet echt om een dagje door te brengen dus. Een goede compromis. Lekker met de speedboot er naar toe en dan daar relaxen. Vanavond de tas even goed inpakken en morgen half 9 vertrekken we, dan zijn we om 9 uur in Thai Garden, het hotel waar de rest van de groep zit. We konden tijdens het boeken upgraden voor 100 per persoon. Dat hebben we niet gedaan, tot gisteravond nog geen spijt maar nu wel. Helaas werd het dan echt te duur en dit hotel was ook goed en luxe en beter voor kinderen (kinderbadje bij zwembad). Maar de bedden liggen dus echt TE hard. Nog nooit in me leven heb ik geklaagd over bedden, eigenlijk slaap ik overal wel, maar dit breekt me. 6 keer per nacht wakker worden met overal waar je op ligt pijn..
Ook is het jammer dat we hier dus nu "alleen" zitten. Er is nog wel een gezin, maar die ondernemen veel met ze 4tjes op eigen houtje. De rest maakte echt contact met Devinho en bracht veel gezelligheid. Die is nu verdwenen.
Morgen zien we een deel die ook mee gaat dus weer. Dat is wel gezellig. Daarna nog. 3 dagen zien door te brengen en dan is het echt tijd om weer naar nederland terug te gaan. We kunnen nog 1 dag naar een park gaan hier in Pattaya. Ik weet niet hoe het heet maar het schijnt erg leuk te zijn voor kinderen. De reisleidster weet het en ik vraag het haar morgen even. Alhoewel het al 200 baht entree is en je er natuurlijk ook nog naar toe moet (en weer terug) met de taxi.

Op het strand kreeg ik nog een ongevraagde manicure behandeling. Ze vroeg het, ik zei nee, opnieuw, ik zei nee. En na 3 keer trok ze me slipper uit en zei; no money. I do one for free en zat ze al aan me grote teen te plukken. Uiteindelijk natuurlijk toch nog zeggen dat het echt hard nodig was en het me proberen aan te smeren. Helaas pindakaas. Devinho wil hier heel graag naar de kapper nadat we die gister haddden gezien. Waarom? Geen idee! Het kost maar 80 baht dus van mij mag ie als ie echt graag wil, al ben ik wel bang met wat voor coupe hij uit de stoel komt. Net was hij gesloten, we kijken dus later nog een keer.

Na een rondje buiten, strand en veel gelopen (helaas niet geslaagd) zijn we beneden in de lobby neergeploft met een glaasje water en keken die heerlijke gebakjes ons wel heel erg aan. Ze riepen steeds iets wat we niet verstonden maar het klonk als: eet me, eet me! Dus 2 taartjes uitgekozen en die opgegeten. Nu zijn we net op de kamer. Het is alweer bijna 16:30. Nog eve de rugzak pakken voor morgen, douchen, wat eten ergens en dan slapen.
Morgen meer over onze dag op het eilandje...

• 23 Mei 2011 - 17:07

Mama:

Lieverds, op dit moment liggen jullie lekker te slapen. Ik vind het jammer dat jullie het nu toch iets minder naar je zin hebt. Misschien kun je toch nog regelen dat jullie in het andere hotel kunnen deze laatste dagen. Het zou jammer zijn een fijne vakantie zo af te moeten sluiten. Ik hoorde van Pascal dat hij dit ook gezegd had. Dus ik duim voor jullie dat het morgen gaat lukken en jullie je weer bij de groep aan kunnen sluiten. Succes schat, ik hou van jullie liefs mama/oma