Dag 8
Door: Rebecca & Devinho
Blijf op de hoogte en volg Rebecca & Devinho
21 Mei 2011 | Thailand, Ayutthaya
Vanmorgen 8 uur vertrokken met de bus om eerst even te stoppen bij een dichtbij gelegen memorium voor de slachtoffers van de oorlog. Hier liggen ook veel stenen van jonge Nederlanders (bijna allemaal rond de 21-25 jaar).
Vervolgens 1,5 uur te rijden, een half uurtje te stoppen voor drinken en plassen en weer 1 uur te rijden. Rond 11 uur kwamen we aan bij het zomer-paleis. Bij de ingang kon je een golfkarretje huren voor 400 baht (= € 8,60) waar je met 4 personen in kan. Omdat we maar een uurtje hadden en het in deze wamrte toch al snel teveel is om te lopen hebben we dat gedaan samen met Anton en Marjo. Twee lieve mensen uit de groep. De mannen gingen voorin en Devinho mocht sturen van Anton. Dat vond hij natuurlijk te gek.
Veel natuur in het park daar en weer mooie tempels daar.
Om 12:15 is de ene helft met de boot (optioneel) en de andere helft met de bus vertrokken om na een busrit van een half uurtje wat te gaan eten.
Bij aankomst in het hotel waar we een buffet maaltijd zouden nuttigen bleek het er niet zo goed uit te zien. Restjes eten, erg druk enz. Dus weer opnieuw in de bus en op zoek naar een ander restaurant.
Het 2e restaurant was beter, ze hadden in ieder geval patatjes, en dat lusten mama en Devinho in ieder geval! Devinho heeft ook nog een kipkluifje geprobeerd.
Toen we weg gingen kwam de reisleiding nog met een kadootje. Een olifant tasje voor om je nek wat je ook als portomoneetje kunt gebruiken. Maar hij mocht ook iets anders uitkiezen en dat deed hij dan ook. Hij koos een knuffeltje met fotoclipje. Lekker europees zeg maar.
Weer in de bus maar nu met een heel leuk uitstapje in het vooruitzicht, namelijk de olifantenkraal. Een kamp waar moeilijke olifanten naar toe worden gestuurd, maar ook al heel veel leuke en goedluisterende zitten. Verder wordt er veel hulp geboden hier voor vrijwilligers uit het buitenland, om dingen te leren voor hun zelf of het kamp te helpen. Het was hier echt super, nog leuker dan gister. We hebben heel veel baby olifantjes gezien die daar gewoon los rond liepen. Je kon ze aaien en met ze "spelen". Devinho mocht weer eten geven aan ze. Daarna zijn we naar e rivier gelopen waar we nu vanaf de kant hebben kunnen zien hoe de olifanten een bad nemen. Er was op de kraal ook een klein tam eekhoorntje die Devinho op de schouder kreeg. Het beestje vond alles goed. Devinho vond het geweldig en aaide hem. Ze deden hem toen we richting bus liepen in ze broekzak waar hij met ze koppie inkroop. Helaas werd hij er net voordat hij wilde instappen uitgehaald. Devinho vroeg mij heel verbaasd waarom hij hem nou niet mee mocht nemen? Hij was eigenlijk een beetje teleurgesteld, maar na wat uitleg begreep hij het wel.
Opnieuw in de bus, naar een nieuwe tempel met een hele grote markt erbij. Iedereen was een beetje af. Sommige mensen bleven in de bus, een paar mensen gingen alleen naar het marktje en andere nog wel de tempel bekijken. We hadden 3 kwartier. Devinho en ik zijn de markt opgegaan, hebben onze huwelijks uitzet conpleet gemaakt met ringen en hij heeft een puzzel en sleutelhanger met zijn naam gekocht. Verder een tasje voor Noé en wat lokale lekkernijen gekocht.
De 3 kwartier was eigenlijk te kort voor de markt die echt heel groot en super leuk was. Niks opdringerig, overdekt met parasols en stro dus lekker "koel".
Terug naar de bus om vervolgens naar het hotel te gaan. Een mooi, luxe hotel waar we 1 nachtje zullen blijven. Vanavond om 19:00 gaan we nog wel mee met een excursie. We gaan met de fietstaxi door ayutthaya rijden en daarna ergens iets eten. Wel een dure, maar dit is rustig en zal Devinho ook erg leuk vinden. Het duurt tot 21:30 waarna we natuurlijk direct gaan slapen. Morgen weer om 6:30 op en dan naar het laatste hotel waar we 5 dagen gaan uitrusten! Ook geen planning meer daar dus we kunnen de dag zelf invullen. Het is hier nu. 17:30 en Devinho gaat nog even zwemmen. Daarna dus de excursie. Morgen weer een tempel bezoeken en ik geloof dat er nog iets op het programma staat..
We zien het wel!!!
21 Mei 2011 - 17:16
Mirjam :
mischien moet je in nl maar een mak eekhoorntje kopen voor Dev hij vondt het echt leuk he .. zo te zien en wat een prachtige huwlijks sieraden hebben jullie gekozen zeg ;-) ik zie nu pas de Temp bij jullie Ow my god dat is echt warm zeg ..zelfs de nacht Temp
Puf puf ik zou geloof ik alleen maar in het zwembad liggen grinkz maar ja daar voor kom je niet na Thailand he
nou geniet lekker van jullie 5 dagen straks
leuk die excursies , maar ook vermoeiend denk ik
Knuff voor jullie beiden -
21 Mei 2011 - 22:20