Dag 7 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu Dag 7 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu

Dag 7

Door: Rebecca & Devinho

Blijf op de hoogte en volg Rebecca & Devinho

20 Mei 2011 | Thailand, Kanchanaburi

Vanmorgen om 8 uur vertrokken richting bamboevlot. Het was ongeveer een uur met de bus voor we aankwamen. Na een stukje in de jungle te hebben gelopen richting water kwamen we aan bij de bamboevlotten. We waren met 18 dus op het ene vlot 8 (daar zaten wij gelukkig) en op de andere 10. Die was dus wat zwaarder en wiebeliger en ging een stuk langzamer. De meneer die dat vlot peddelde heeft het vast zwaar gehad. Na zo'n 40 minuten op het vlot zijn we richting olifantenkamp gelopen. Daar eerst geplast en toen kon het grote avontuur beginnen. Eerst een trap op met platform om vervolgens vanaf daar op het bankje wat aan de olifant zit te klimmen. Van te voren is er in de bus verteld dat de olifanten hier goed verzorgd worden (en ook welke activiteiten als de tijgertempel ze niet goed zijn voor de dieren). Deze olifanten werken al generaties lang, hout sprokkelen en in de rivier duwen. Ook werkte ze in het leger, zoals wij de paarden gebruiken, deden hun dat met olifanten. Toen dit werk niet meer nodig was waren ze werkloos, maar om de dieren toch nog te kunnen verzorgen hebben ze iets nieuws bedacht. Dit dus. Er komt hier elke dag een vee arts om ze te controleren en ze krijgen genoeg te eten en drinken.

Eenmaal op de olifant hobbel-de-bobbelde het behoorlijk. We hebben zo'n half uur gelopen toen de olifanten met ons er bovenop een bad namen. Heerlijk verfrissend, zowel voor de olifant als voor ons. Alhoewel die van ons het netjes hield met 3x een slurf vol water over ze nek en rug te spuiten. De rest dompelde zich bijna onder (gingen door hun knieeên) en deden dat water spuiten wel 5-6 keer. Ondertussen werden er met onze camera foto's gemaakt en ook toen hij uit het water kwam zijn er nog wat foto's gemaakt. Daarna nog 10 min. Gelopen en er weer af gegaan. Hierna kon je een foto kopen. Ik heb besloten elke foto, elke mooie herrinnering aan deze vakantie, te kopen. Hier was de foto inclusief lijstje 200 baht (= € 4,30). Hierna volgde een korte show met wat de olifanten konden. Onder andere een handstand (nou ja, pootstand dus). Dit duurde hooguit 5 minuten, waarna je melk en fruit voor de olifanten kon kopen voor 20 baht (= €0,45). En ze dat persoonlijk mocht geven. Dat heeft Devinho gedaan. Hij heeft een streepje voor bij de reisleiding en alles wat ook maar leuk of lekker is voor kinderen kan en mag hij van hun. Zo heeft hij gister al een zaklampje gehad en kreeg hij bij de lunch speciaal patatjes.
Hierna mocht je nog op de foto met de olifant en daarna zijn we weer naar de bus gelopen.

De bus heeft ons naar een leuk thais restaurantje gebracht waar we hebben geluncht. Dit viel zelfs bij mij in de smaak! Eerst een tomaten soepje en daarna rijst en optioneel kip, groente, taugé en ei. Na dit lekkere eten kregen we een nog lekkerder nagerecht. Gebakken KROKANTE banaan (en niet zo'n kleffe als van de hollandse chinees) met een bol vanille ijs.

Na deze heerlijke lunch zijn we naar het station gelopen waar we de trein hebben genomen voor een rit van 3 kwartier. 3e klas, zoals de meeste thai reist. Over de spoorbaan die (oa) is uitgegraven en gelegt door nederlanders in de 2e wereld oorlog. Toch wel bijzonder. Het was een plan van 5 jaar (zoveel lengte!), maar ze hebben het in 20 maanden gedaan!!!
Veel slachtoffers uiteraard, die nog elk jaar worden herdacht.

Na de treinrit weer in de bus, en nu, 15:15 zijn we in het hotel en hebben we de rest van de middag en avond voor ons zelf.

Een super leuke dag vandaag! Morgen weer om 8 uur richting ander hotel en vele excursies/tempels..

• 20 Mei 2011 - 08:39

Mama:

Schat wat geniet ik van jullie verhalen. Fijn dat jullie zo genieten en dat iedereen zo gek met Dev. is. Kan natuurlijk ook niet anders. Het is mijn liefste mannetje. veel knuffels voor beiden. mama/oma

• 20 Mei 2011 - 09:05

Pascal:

Fijn dat ze zo goed zijn voor de olifanten.

X

Rebecca & Devinho

December 2010 kregen Devinho en ik een auto ongeluk. Na deze heftige gebeurtenis en het bericht dat we een schadevergoeding kregen hebben we besloten dat we daarmee op vakantie gaan. Na een tijdje rondkijken op internet en zoeken naar -kind en vrouw (alleen)-vriendelijke landen hebben we een mooie rondreis door Thailand gevonden. Hopelijk kunnen we het auto ongeluk op deze manier een positieve draai geven en het op een leuke manier achter ons proberen te laten.

Actief sinds 14 Mei 2011