Eerste dagen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu Eerste dagen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Rebecca & Devinho Kalbfleisch & Grooters - WaarBenJij.nu

Eerste dagen

Door: Rebecca & Devinho

Blijf op de hoogte en volg Rebecca & Devinho

17 Mei 2011 | Thailand, Bangkok

Na een reis van (net geen) 11 uur zijn we zondagochtend geland op de luchthaven van Bangkok. Devinho heeft het heel goed gedaan in het vliegtuig. De eerste 6 uur lief gespeelt, gelezen en (heel vaak) naar de wc geweest. Daarna heeft hij een uurtje geslapen, toen weer een uur wakker en toen weer 2 uur geslapen. Toen hij wakker werd was het dus nog "maar" een klein uurtje vliegen.

Eenmaal op de luchthaven verliep alles snel, even in de rij voor de paspoort stempels en daarna nog 10 min wachtten bij de bagageband. Toen zoeken.. Naar een bord met: stipreizen, bbi-trval of special journey. Deze was niet te vinden. Na even buiten hebben gelopen (tjeeeee wat een "klap" in je gezicht na de airco op de luchthaven) toch maar weer terug gegaan met inmiddels wat andere mensen die ook opzoek waren naar dezelfde reisleiding. En iemand had de 2 dames gevonden. Een thaise genaamd Tui, en een belgische genaamd Monique. We moesten 15 minuten wachtten op de bus, dit en de late komst van de dames, omdat de vlucht wel heel voorspoedig was verlopen. Zij gaan uit van ruim 11 uur, en dan nog alle "poespas" daarna dus vandaar wat later.

Het eerste wat Devinho overigens zei toen we buiten waren was: Mama, wat ruikt het hier vies! (Tja bangkok he, het is niet voor niets dat een kwart van de bevolking met een mondkapje op loopt)

Eenmaal bij de bus eerst op de foto, daarna erin en we kregen informatie over de reis en wat praktische zaken. Devinho heeft lief naar buiten zitten kijken en hij heeft meerdere keren gevraagt of we nu echt in Thailand waren. Na een 3 kwartier waren we in het hotel en konden we gelukkig direct op onze kamer na een welkomsdrankje dat mierzoet was en Devinho erg lekker vond. HalF 9 zijn we gaan slapen, tot 11:15. Toen zijn we gaan douchen en om 12:00 vertrokken we voor een rustig boottochtje over de rivier.

Deze was rond 15:00 afgelopen. We zijn toen even de straat doorgelopen en hebben om 17:00 de taxi (50 baht = €1,10) gepakt richting shoppingmall. Want.. Daar hebben ze een MAC Donalds! Tuurlijk.. Ben je in Thailand, wat ga je eten? Patatjes! Na daar te hebben gegeten en gekeken op de markt hebben we om 20:00 de bus (13,00 baht met ze 2en = €0,30) terug gepakt. In het hotel lekker gedoucht en toen gaan slapen. De volgende ochtend werd Devinho pas om 9 uur wakker. Klokje rond dus. We wisten de tijden van het ontbijt niet dus zijn ons snel gaan klaarmaken. Gelukkig bleek het tot 10:00.

Na het ontbijt wilde Devinho graag weer met de bus, dus weer bij de shoppingmall geweest en daar geluncht bij Mr. Donut. (15 baht per donut = €0,35). Lekker ongezond! Weer een rondje over de markt en rond 13:00 terug naar het hotel met de bus. Ze zetten ons voor de deur van het hotel af! Omgekleed en lekker gaan zwemmen op het dakterras. Na 1,5 uur warmte van het zwembad zijn we 2 uur gaan slapen. Smiddags nog even de straat in gelopen en een gefrituurd lokaal product geproefd. Devinho en ik vonden het allebei erg lekker. Het is een kleine snack en kost 2 baht (= dus €0,05). S'avonds gaan eten in een klein restaurantje. Tja wat neem je daar als typische boeren.. Je kent er niets, en wij zijn nog eens boeren die niks lusten ook. Ergens in het menu stond het woordje; omelet. Dan wel met daarachter "with pork" "with crab" enz. Maar ik heb voor Devinho "just the omelet" besteld en dat kreeg hij na ruim 3 kwartier wachtten ook netjes voorgeschoteld. Ik daarin tegen wilde wel "iets" proberen en heb een rice. Meal with Mandarin olive besteld. Daar stond een fotootje bij en het zag er "ok" uit dus het proberen waard voor 80 baht (= € 1,75). Ook ik kreeg netjes gelijk met Devinho. En... Heb het gerecht voor de helft opgegeten. Niet uit beleefdheid, maar puur omdat ik het lekker vond en vol zat. Devinho had ze omelet van 1,5cm dik bijna op en heb ik omgekocht voor een ijsje in ruil voor een hapje van mijn eten. "Lekker mama" zei hij! Nou, ik ben super trots op ons beide.
Om 20:30 naar bed gegaan, morgen 8uur vertrek voor de excursies...

• 17 Mei 2011 - 13:30

Mama:

Wat een goed idee om op deze manier je reisverslag te maken. Leuk dat scheelt je emails. Alleen voor persoonlijke dingen is gewoon mailen nog wel handig. Ik blijf het volgen. Dikke kus en knuffels voor beiden. mama/ oma

• 17 Mei 2011 - 16:18

Pascal:

Nou, ik ben ook trots op jullie.
    X

Rebecca & Devinho

December 2010 kregen Devinho en ik een auto ongeluk. Na deze heftige gebeurtenis en het bericht dat we een schadevergoeding kregen hebben we besloten dat we daarmee op vakantie gaan. Na een tijdje rondkijken op internet en zoeken naar -kind en vrouw (alleen)-vriendelijke landen hebben we een mooie rondreis door Thailand gevonden. Hopelijk kunnen we het auto ongeluk op deze manier een positieve draai geven en het op een leuke manier achter ons proberen te laten.

Actief sinds 14 Mei 2011